počet zamestnancov v ŠJ
Jedálne.sk napísal/a 27 feb 2025
Dobrý deň, chcela by som sa spýtať ohľadne správneho počtu zamestnancov v našej jedálni. Máme 80 detí v MŠ(do budúcna od septembra predpoklad 100 detí), robia sa desiate a olovranty- z toho sa na jednu triedu -20 detí posiela výdaj na elokovné pracovisko( balenie a váženie -desiata obed aj olovrant), ZŠ má 150 stravníkov žiakov a zamestnancov je cca 30 stravníkov. Sme zapojený aj do školského ovocia a školského mliečneho programu. Podľa našich výpočtov by mal byť počet zamestnancov 5,25 človeka, my máme 2 kuchárky a 3 pomocnice. Sú naše výpočty správne? Veľmi by nám Vaša odpoveď pomohla, nakoľko aktuálne rešime nezhody so zriaďovateľom. Ďakujem veľmi pekne
Jedálne.sk napísal/a 27 feb 2025
| 
			 Odporúčaný počet podľa vyhlášky 330/2009 Z. z.  | 
			
			 Obed  | 
			
			 Desiata/ olovrant  | 
			
			 Celý deň  | 
			
			 Výdajňa/iné výdajné miesto  | 
			
			 Počet zamestnancov  | 
			|
| 
			 Prijatý počet stravníkov  | 
			
			 260  | 
			
			 160  | 
			
			 0  | 
			
			 20*  | 
			
			 5,7  | 
			|
| 
			 Kuchár/zauč.kuch  | 
			
			 2  | 
			
			 0,5  | 
			
			 0  | 
			
			 0,2  | 
			
			 2,7  | 
			|
| 
			 Prevádzkový zamestnanec  | 
			
			 2  | 
			
			 
  | 
			
			 
  | 
			
			 
  | 
			
			 2  | 
			|
| 
			 T-H zamestnanec  | 
			
			 
  | 
			
			 
  | 
			
			 
  | 
			
			 
  | 
			
			 0  | 
			|
| 
			 Vedúci šj  | 
			
			 1  | 
			
			 
  | 
			
			 
  | 
			
			 
  | 
			
			 1  | 
			
260=80+150+30
160=80x2(D+Ol)
* 20 stravníkov na inom výdajnom mieste, vyhláška stanovuje do 50 - 0,5, prepočítané podielom počtu stravníkov










