Jedálne.sk napísal/a 03 sep 2024

Zo zákona jedáleň musí odkladať vzorky z uvareného jedla.

Pri väčších jedálňach, kde väčší počet stravníkov to problém nie je, lebo pri 100 porciách sa 50g mäsa „stratí“.

Ale keď varia pre 15 stravníkov (detí MŠ) tých 50g mäsa, čo majú odložiť na vzorku, je moc.

Kto potom platí tú porciu , čo oni musia odložiť ako vzorku?

Jedálne.sk napísal/a 03 sep 2024

V zmysle §26 ods. 4 písm. j) zákona č. 355/2007 Z.z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia a o zmene a doplnení niektorých zákonov je povinnosťou „prevádzkovateľa“ zariadenia spoločného stravovania zabezpečiť pred výdajom stravy odber vzoriek pripravených hotových pokrmov. Odobratá vzorka musí mať hmotnosť najmenej 50g, ak nejde o kusový tovar.

Náklady, ktoré vzniknú pri plnení povinností ustanovených týmto zákonom a inými všeobecne záväznými právnymi predpismi upravujúcimi ochranu verejného zdravia, uhrádza ten, kto je povinný tieto povinnosti plniť- §58 ods.2 zákona č.355/2007 Z.z..

Dopredaj normy

Pridať komentár k diskusii

Nechcete prísť o žiadnu užitočnú informáciu? Zaregistrujte sa k odberu noviniek

Odosláním súhlasím so Zásadami ochrany osobných údajov.

Naši partneri
Savencia
KRR
VIS
Kema
AG Foods
Robot Coupe
Ailos
Liebherr
Irinox
Kobra kefy
HACCP Bakošová
Zdravýživka
Pán Zemiak
Ryba Handlová
Bidfood
Pomôžeme vám nájsť článok