Upratovanie

Jedálne.sk napísal/a 20 jún 2024

Dobrý deň. Poprosím o radu. Mávame od 80-120 obedov je tu jedna kuchárka jedna pomocná sila + vedúca. Nadriadený vyžadujú aby pomocná sila umývala priestory kuchyne - sklady,chodby, wc, + jedáleň. My si myslíme že z hygienického hľadiska to nie je možné. Ďakujem za radu.

Jedálne.sk napísal/a 20 jún 2024

Podľa prepočítaného počtu vydaných obedov a odporúčaného počtu zamestnancov podľa prílohy č. 2 k vyhláške 330/2008 Z. z. vychádza na 120 stravníkov 2,4 prepočítaného úväzku (2, 4 zamestnanca) a 1 vedúci školskej jedálne.

Za hygienu, čistotu a upratovanie výrobných a skladovacích priestorov zariadenia školského stravovania zodpovedajú zamestnanci školskej jedálne. O spôsobe čistenia, dezinfekcii vedú evidenciu HACCP.

Spoločné priestory určené na konzumáciu jedál a nápojov obvykle má v opise pracovných činností zamestnanec, ktorý vykonáva upratovacie práce.

E-shop

Pridať komentár k diskusii

Nechcete prísť o žiadnu užitočnú informáciu? Zaregistrujte sa k odberu noviniek

Odosláním súhlasím so Zásadami ochrany osobných údajov.

Naši partneri
Savencia
KRR
VIS
Kema
AG Foods
Robot Coupe
Ailos
Liebherr
Irinox
Kobra kefy
HACCP Bakošová
Zdravýživka
Pán Zemiak
Ryba Handlová
Bidfood
Pomôžeme vám nájsť článok