Kuchyna materska skola

Jedálne.sk napísal/a 05 jún 2024

Dobry den, robim upratovacku v skolke a vydavam aj jedlo kde je iba vydajna stravy, obed, desiata, olovrant sa vari 300m v inej materskej skole. Ja len cisto dam na tanier. Samozrejme v rukaviciach,vsetko ako ma byt. Ucitelia davaju detom DUPLU chleba bez rukavic, samozreje zberaju od deti spinave taniere a pohare a hned nato vezmu chlieb a daju tomu kto si pyta. Mam ja pravo (kedze som len upratovacka) zakazat mudrym vysokoskolskym ucitelom ze to nesmu robit a duplu im budem davat ja v rukaviach? Dakujem

Jedálne.sk napísal/a 05 jún 2024

Samozrejme aj vo výdajnej školskej jedálni, zaradenej v sieti škôl a školských zariadení SR, platia hygienické požiadavky a legislatívne predpisy pre školské stravovanie. Prinajmenšom za činnosti vo výdajnej školskej jedálni, má zodpovedať vedúci zamestnanec výdajnej školskej jedálne, ktorý by mal v tomto smere usmerňovať a riadiť chod prevádzky a zamestnancov.

Manipulovať s potravinami , pokrmami a nápojmi môže len osoba odborne a zdravotne spôsobilá ( osvedčenie o odbornej spôsobilosti na prácu s potravinami a zdravotný preukaz)!!! Nepomôžu ani rukavice!

VIS Slonensko

Pridať komentár k diskusii

Nechcete prísť o žiadnu užitočnú informáciu? Zaregistrujte sa k odberu noviniek

Odosláním súhlasím so Zásadami ochrany osobných údajov.

Naši partneri
Savencia
KRR
VIS
Kema
AG Foods
Robot Coupe
Ailos
Liebherr
Irinox
Kobra kefy
HACCP Bakošová