Kuchyna materska skola
Jedálne.sk napísal/a 05 jún 2024
Dobry den, robim upratovacku v skolke a vydavam aj jedlo kde je iba vydajna stravy, obed, desiata, olovrant sa vari 300m v inej materskej skole. Ja len cisto dam na tanier. Samozrejme v rukaviciach,vsetko ako ma byt. Ucitelia davaju detom DUPLU chleba bez rukavic, samozreje zberaju od deti spinave taniere a pohare a hned nato vezmu chlieb a daju tomu kto si pyta. Mam ja pravo (kedze som len upratovacka) zakazat mudrym vysokoskolskym ucitelom ze to nesmu robit a duplu im budem davat ja v rukaviach? Dakujem
Jedálne.sk napísal/a 05 jún 2024
Samozrejme aj vo výdajnej školskej jedálni, zaradenej v sieti škôl a školských zariadení SR, platia hygienické požiadavky a legislatívne predpisy pre školské stravovanie. Prinajmenšom za činnosti vo výdajnej školskej jedálni, má zodpovedať vedúci zamestnanec výdajnej školskej jedálne, ktorý by mal v tomto smere usmerňovať a riadiť chod prevádzky a zamestnancov.
Manipulovať s potravinami , pokrmami a nápojmi môže len osoba odborne a zdravotne spôsobilá ( osvedčenie o odbornej spôsobilosti na prácu s potravinami a zdravotný preukaz)!!! Nepomôžu ani rukavice!