Hlavná kuchárka

Jedálne.sk napísal/a 21 mar 2024

Dobrý deň potrebujem poradiť oracujem ako hlavná kucharka a vedúca školskej jedálne súčasne. Po dlhej Pn a operacii kolena ma uznali čiastočne invalidnu 45%. Môžem sa vrátiť na svoju pracovnú pozíciu?? Kto mi da o tom potvrdenie že som schopná pracovať aj napriek tomu ďakujem za odpoveď.

Jedálne.sk napísal/a 21 mar 2024

Pri nástupe do zamestnania po dlhodobej PN, či uznanej čiastočnej invalidite, musíte sama vyhodnotiť (po porade s ošetrujúcim lekárom), či sa môžete vrátiť na svoju pracovnú pozíciu. Zamestnávateľovi nemusíte preukazovať, že ste schopná pracovať. Iná situácia by bola, keby ste sa vrátiť zo zdravotných dôvodov na svoje pracovné miesto nemohla alebo po nástupe zistíte, že prácu nezvládate. Vtedy sa musíte preukázať potvrdením od lekára a podľa zákonníka práce

"Zamestnávateľ je povinný preradiť zamestnanca na inú prácu, ak zamestnanec vzhľadom na svoj zdravotný stav podľa lekárskeho posudku dlhodobo stratil spôsobilosť naďalej vykonávať doterajšiu prácu, alebo ak ju nesmie vykonávať pre chorobu z povolania alebo pre ohrozenie touto chorobou."

Dopredaj normy

Pridať komentár k diskusii

Nechcete prísť o žiadnu užitočnú informáciu? Zaregistrujte sa k odberu noviniek

Odosláním súhlasím so Zásadami ochrany osobných údajov.

Naši partneri
Savencia
KRR
VIS
Kema
AG Foods
Robot Coupe
Ailos
Liebherr
Irinox
Kobra kefy
HACCP Bakošová