Ovocie z domu

Jedálne.sk napísal/a 06 okt 2023

Dobrý deň,

prosím Vás chcela by som sa informovať o možnosti konzumácie ovocia a zeleniny prinesených z domu v materskej škole.

čítala som, že to nie je povolené, podľa § 8 ods. 3 vyhlášky MZ SR č. 527/2007 Z. z. ale tiež mi vyhodilo, že tento zákon platil do marca 2023. Chcela by som sa spýtať, ak v materskej škole nie je povolená konzumácia ovocia a zeleniny, ktorá sa priniesla z domu, o akú vyhlášku, resp. zákon sa mám oprieť?

Viete mi prosím v tomto poradiť?

Jedálne.sk napísal/a 06 okt 2023

Podľa § 7 (Režim stravovania a pitný režim) vyhlášky č. 75/2023 Z. z. o podrobnostiach o požiadavkách na zariadenia pre deti a mládež

Ods. 3

V zariadení pre deti do šesť rokov veku sa doplnkové stravovanie môže zabezpečiť len prostredníctvom zariadení spoločného stravovania. V zariadení pre deti a mládež, v ktorom prebieha výchova a vzdelávanie detí a žiakov do 18 rokov veku, sa doplnkové stravovanie poskytuje tak, aby

písm. b) sa do zariadenia pre deti do šesť rokov veku a zariadenia školského stravovania, v ktorom sa stravujú deti a žiaci do 18 rokov veku, deťom a žiakom individuálne nedonášala strava.

Konzumácia ovocia a zeleniny prinesených z domu v zariadení pre deti a mládež nie je povolená, suroviny konzumované v týchto zariadeniach musia mať doklad o vysledovateľnosti pôvodu ( faktúru, dodací list, pokladničný doklad).

Uvedené ustanovenie sa týka nielen zariadenia školského stravovania, ale celkovo zariadení pre deti a mládež, čím je materská škola.

Dopredaj normy

Pridať komentár k diskusii

Nechcete prísť o žiadnu užitočnú informáciu? Zaregistrujte sa k odberu noviniek

Odosláním súhlasím so Zásadami ochrany osobných údajov.

Naši partneri
Savencia
KRR
VIS
Kema
AG Foods
Robot Coupe
Ailos
Liebherr
Irinox
Kobra kefy
HACCP Bakošová