Sme prví! Jedalne.sk získali akreditáciu MŠVV a M SR Vzdelávanie zamestnancov školského stravovania teraz s oficiálnou garanciou kvality.

Buchty plnené tmou

3149-2515-1350330885.1196968630.1490013037

Buchty plnené tmou

1092 29 máj 2022

Určite poznáte buchty, plnené džemom, tvarohom, čokoládou, ale!

Jedli ste už niekedy buchty plnené tmou?

V trnavskej škôlke na to majú pani kuchárky špeciálny recept. Do práce prídu ešte za tmy, nachystajú si kysnuté cesto na buchty a keď je už dokonale nakysnuté, lyžicou naberajú tmu, buchty naplnia a rýchlo ich zavrú do tvaru guľky, aby z nich náhodou tá tma nevytiekla, alebo neušla. Potom ich upečú a tieto zázračné, sladko chutiace, buchty servírujú deťom na obed.

Rozsvietila sa vám v hlave žiarovka s odpoveďou, čím skutočne plnia kuchárky tmavé buchty?

Do redakcie k nám priputovala veľmi milá príhoda z trnavskej materskej školy, kedy sa jednému z obedujúcich nepozdávalo, čím sú to tie buchty vlastne plnené a pri obede vykríkol: „Pani kuchárka, v tých buchtách je tma!“ Po takomto komentári sa rozhostil v kuchyni smiech a odvtedy sa v tejto škôlkárskej kuchyni všetko makové premenovalo na jedlo s tmou.

Ďakujeme pani Zuzane G. z Trnavy za milú príhodu.

Radi v našej redakcii privítame aj ďalšie zaujímavé, alebo vtipné príhody. Napíšte nám na e-mail redakcia@jedálne.sk.

Ja si idem „zhasnúť“ buchty, pretože mám na ne skrz tento príbeh teraz veľkú chuť.

Júlia Szekely

Nechcete prísť o žiadnu užitočnú informáciu? Zaregistrujte sa k odberu noviniek

Odosláním súhlasím so Zásadami ochrany osobných údajov.

Naši partneri
JAZ
Savencia
KRR
VIS
Kema
Ailos
Kobra kefy
HACCP Bakošová
Zdravýživka
Pán Zemiak
vzdelávanie 21. storočia je spolufinancované
partner-eu partner-plan-obnovy

Vzdelávacia inštitúcia bola dňom 23.07.2025 zapísaná do registra certifikovaných vzdelávacích inštitúcií, ktorý vedie a spravuje Ministerstvo školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR (ďalej iba „ministerstvo školstva“) v Informačnom systéme vzdelávania dospelých: https://isvd.iedu.sk/ViewCertifiedEducationalInstitutionsRegistry

Pomôžeme vám nájsť článok