Ako na navýšenie porcií mäsa
Ako na navýšenie porcií mäsa
Pre zamestnancov školy alebo školského zariadenia a iné fyzické osoby sa určí stupeň finančného pásma ako pre vekovú kategóriu stravníkov 15-19 ročných podľa Finančného pásma B a navýši sa hmotnosť porcie mäsa o 30%.
Hmotnosť porcie mäsa sa navýši u hlavných jedál z pokrmovej skupiny mäsových pokrmov:
- 06 Pokrmy z hovädzieho mäsa
- 07 Pokrmy z bravčového mäsa
- 08 Pokrmy z teľacieho mäsa
- 09 Pokrmy z hydiny
- 10 Pokrmy z rybieho mäsa
- 11 Pokrmy z králika
- 12 Pokrmy z vnútorností
- 13 Pokrmy z mletého mäsa a polomäsité pokrmy
- 26 Pokrmy zo zveriny
Prepočítaná hmotnosť hrubej váhy mäsa na jedného stravníka podľa receptúr v MSN
V praxi to znamená, ak je v receptúre skupiny D na 100 porcií uvedená hrubá hmotnosť 9,00 kg, navýšená hrubá hmotnosť bude 12,00 kg.
Navýšená porcia mäsa po tepelnom spracovaní = porcia mäsa v receptúre MSN navýšená o 30%.