Sme prví! Jedalne.sk získali akreditáciu MŠVV a M SR Vzdelávanie zamestnancov školského stravovania teraz s oficiálnou garanciou kvality.

Ako na navýšenie porcií mäsa

shutterstock_1198525687

Ako na navýšenie porcií mäsa

2801 16 dec 2022

Pre zamestnancov školy alebo školského zariadenia a iné fyzické osoby sa určí stupeň finančného pásma ako pre vekovú kategóriu stravníkov 15-19 ročných podľa Finančného pásma B a navýši sa hmotnosť porcie mäsa o 30%.

Hmotnosť porcie mäsa sa navýši u hlavných jedál z pokrmovej skupiny mäsových pokrmov:

  • 06 Pokrmy z hovädzieho mäsa
  • 07 Pokrmy z bravčového mäsa
  • 08 Pokrmy z teľacieho mäsa
  • 09 Pokrmy z hydiny
  • 10 Pokrmy z rybieho mäsa
  • 11 Pokrmy z králika
  • 12 Pokrmy z vnútorností
  • 13 Pokrmy z mletého mäsa a polomäsité pokrmy
  • 26 Pokrmy zo zveriny

Prepočítaná hmotnosť hrubej váhy mäsa na jedného stravníka podľa receptúr v MSN

 

V praxi to znamená, ak je v receptúre skupiny D na 100 porcií uvedená hrubá hmotnosť 9,00 kg, navýšená hrubá hmotnosť bude 12,00 kg.

Navýšená porcia mäsa po tepelnom spracovaní = porcia mäsa v receptúre MSN navýšená o 30%.

Nechcete prísť o žiadnu užitočnú informáciu? Zaregistrujte sa k odberu noviniek

Odosláním súhlasím so Zásadami ochrany osobných údajov.

Naši partneri
JAZ
Savencia
KRR
VIS
Kema
Ailos
Kobra kefy
HACCP Bakošová
Zdravýživka
Pán Zemiak
vzdelávanie 21. storočia je spolufinancované
partner-eu partner-plan-obnovy

Vzdelávacia inštitúcia bola dňom 23.07.2025 zapísaná do registra certifikovaných vzdelávacích inštitúcií, ktorý vedie a spravuje Ministerstvo školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR (ďalej iba „ministerstvo školstva“) v Informačnom systéme vzdelávania dospelých: https://isvd.iedu.sk/ViewCertifiedEducationalInstitutionsRegistry

Pomôžeme vám nájsť článok