Ako na navýšenie porcií mäsa

shutterstock_1198525687

Ako na navýšenie porcií mäsa

2454 16 dec 2022

Pre zamestnancov školy alebo školského zariadenia a iné fyzické osoby sa určí stupeň finančného pásma ako pre vekovú kategóriu stravníkov 15-19 ročných podľa Finančného pásma B a navýši sa hmotnosť porcie mäsa o 30%.

Hmotnosť porcie mäsa sa navýši u hlavných jedál z pokrmovej skupiny mäsových pokrmov:

  • 06 Pokrmy z hovädzieho mäsa
  • 07 Pokrmy z bravčového mäsa
  • 08 Pokrmy z teľacieho mäsa
  • 09 Pokrmy z hydiny
  • 10 Pokrmy z rybieho mäsa
  • 11 Pokrmy z králika
  • 12 Pokrmy z vnútorností
  • 13 Pokrmy z mletého mäsa a polomäsité pokrmy
  • 26 Pokrmy zo zveriny

Prepočítaná hmotnosť hrubej váhy mäsa na jedného stravníka podľa receptúr v MSN

 

V praxi to znamená, ak je v receptúre skupiny D na 100 porcií uvedená hrubá hmotnosť 9,00 kg, navýšená hrubá hmotnosť bude 12,00 kg.

Navýšená porcia mäsa po tepelnom spracovaní = porcia mäsa v receptúre MSN navýšená o 30%.

Nechcete prísť o žiadnu užitočnú informáciu? Zaregistrujte sa k odberu noviniek

Odosláním súhlasím so Zásadami ochrany osobných údajov.

Naši partneri
KRR
Rational
VIS
Kema
AG Foods
Robot Coupe
Ailos
Granuldisk
LogIQ
Liebherr
Irinox
Scanbox
Metos
Espik
Kobra kefy
HACCP Bakošová
Zdravýživka
AŠKOS
Pán Zemiak
Ryba Handlová
Pomôžeme vám nájsť článok