Ako na navýšenie porcií mäsa

shutterstock_1198525687

Ako na navýšenie porcií mäsa

1315 16 dec 2022

Pre zamestnancov školy alebo školského zariadenia a iné fyzické osoby sa určí stupeň finančného pásma ako pre vekovú kategóriu stravníkov 15-19 ročných podľa Finančného pásma B a navýši sa hmotnosť porcie mäsa o 30%.

Hmotnosť porcie mäsa sa navýši u hlavných jedál z pokrmovej skupiny mäsových pokrmov:

  • 06 Pokrmy z hovädzieho mäsa
  • 07 Pokrmy z bravčového mäsa
  • 08 Pokrmy z teľacieho mäsa
  • 09 Pokrmy z hydiny
  • 10 Pokrmy z rybieho mäsa
  • 11 Pokrmy z králika
  • 12 Pokrmy z vnútorností
  • 13 Pokrmy z mletého mäsa a polomäsité pokrmy
  • 26 Pokrmy zo zveriny

Prepočítaná hmotnosť hrubej váhy mäsa na jedného stravníka podľa receptúr v MSN

 

V praxi to znamená, ak je v receptúre skupiny D na 100 porcií uvedená hrubá hmotnosť 9,00 kg, navýšená hrubá hmotnosť bude 12,00 kg.

Navýšená porcia mäsa po tepelnom spracovaní = porcia mäsa v receptúre MSN navýšená o 30%.

Nechcete prísť o žiadnu užitočnú informáciu? Zaregistrujte sa k odberu noviniek

Odosláním súhlasím so Zásadami ochrany osobných údajov.

Naši partneri
VIS
Rational
Ailos
Robot Coupe
AŠKOS
AG Foods
Thuries Academy
Granuldisk
LogIQ
Gastro Mach
Scanbox
Metos
Espik
Bidfood
Kema
Lawex
Gastma
Gastrolux
Rubbermade
Pomôžeme vám nájsť článok