Pracovno - právne témy
Ako na výpočet počtu zamestnancov jedálne
Pripravili sme pre vás pomôcku a vzory, ako si jednoducho odporúčané počty zamestnancov vypočítať.
Zaraďovanie zamestnancov zariadení školského stravovania do platových tried
Na základe množstva otázok o zaraďovaní zamestnancov, ktoré nám prichádzajú do redakcie Jedálne.sk, sme pre vás pripravili článok.
Zaraďovanie zamestnancov zariadení školského stravovania do platových tried
Často sa nás pýtate na kvalifikačné predpoklady a požadované vzdelanie pre prácu v zariadení školského stravovania a ich vplyv na odmeňovanie.
Školské jedálne hľadajú nové posily
Radi by ste sa zamestnali v školskej jedálni, prípadne by ste radi zamestnali niekoho vo vašej školskej jedálni a neviete, kde hľadať?
Nový školský rok, staré problémy. Aký je normatív zamestnancov na počet prijatých stravníkov?
„Ako si vypočítať počet kuchárov podľa stravníkov?
Ktorý predpis stanovuje počet zamestnancov v školskej jedálni?“
Toto sú najčastejšie otázky, ktoré nám do redakcie zasielate na začiatku školského roka.
Zaradenie zamestnanca do platovej triedy. VY SA PÝTATE, MY ODPOVEDÁME.
Na voľné pracovné miesto kuchárky sme prijali uchádzačku, ktorá má ukončené vysokoškolské vzdelanie 1. stupňa so zameraním bezpečnosť a kontrola potravín a 7 rokov praxe v reštauračnom stravovaní ako prevádzkarka. Aké najvyššie platové ohodnotenie môže dosiahnuť?
Do akej platovej triedy máme zaradiť kuchárku a pracovníčku v prevádzke?
Vy sa pýtate, my odpovedáme.
Zmeny v Zákonníku práce od 1. marca 2021
Prinášame vám prehľad najdôležitejších zmien v schválenej novele Zákonníka práce.
Zmeny sa dotkli aj domáckej práce a telepráce.
Aké zmeny prináša pre zamestnancov a zamestnávateľov novela Zákonníka práce? Na čo má zamestnanec nárok?
Dňa 4.4.2020 nadobudol účinnosť zákon Národnej rady Slovenskej republiky č. 66/2020 Z.z. z 2. apríla 2020, ktorým sa dopĺňa zákon č. 311/2001 Z. z. Zákonník práce v znení neskorších predpisov a ktorým sa dopĺňajú niektoré zákony.
Vy sa pýtate, my odpovedáme! Pracovno-právne vzťahy
Vážení naši čitatelia a prispievatelia,
napriek tejto krízovej situácii sme do redakcie Jedálne.sk dostali množstvo vašich otázok k aktuálnym témam.
Váš záujem nás veľmi teší. Postupne budeme odpovedať na Vaše najčastejšie otázky, ktoré sme vybrali a rozdelili do troch oblastí:
I. Pracovno-právne vzťahy
II. Stravovanie seniorov a sociálne znevýhodnené deti
III. Škoda na potravinách
ODMEŇOVANIE ZAMESTNANCOV PRI VÝKONE PRÁCE VO VEREJNOM ZÁUJME
Máte už podpísané nové platové dekréty? Budú platy zamestnancov školského stravovania pod úrovňou minimálnej mzdy?
ŠKOLY NEDOKÁŽU OBSADIŤ VOĽNÉ MIESTA KUCHÁROK, DÔVODOM JE NÍZKY PLAT
Video od RTVS z 26.8.2018 má 59 000 pozretí, 470 zdieľaní a cez 60 komentárov.
STRAVOVANIE ZAMESTNANCOV V ŠKOLSKEJ JEDÁLNI
Ak zamestnanec dostáva stravné lístky, tak jeden je v hodnote minimálne 3,60€. Znamená to, že dospelí, stravujúci sa v školskej jedálni dostávajú objem nižšej hodnoty? Je to v poriadku?