Zlepšenie vybavenia školskej jedálne - na čo dať pozor pred podaním projektu
Zlepšenie vybavenia školskej jedálne - na čo dať pozor pred podaním projektu
Najdôležitejšie je, aby boli peniaze vo finále účelne využité,
tzn. aby sa zariadenie dalo aj fyzicky dostať do kuchyne až na miesto inštalácie a pripojiť (elektro, plyn, voda, odpad). Treba si to nechať preveriť u miestneho elektrikára / správcu budovy.
Ďalej je dôležité žiadať si veci komplexne, vrátane nutného príslušenstva, bez ktorého stroj nemôže fungovať, tj. napríklad ku konvektomatu aj podstavec, sprchu a umývaciu chémiu alebo k umývačke vstupné a výstupné nerezové stoly + predoplachovú sprchu.
Určite je vhodné, aby si vedúci nevyberali len tak z katalógu/internetu ale s žiadosťou oslovili kvalifikované gastrofirmy, ktoré im odporučia všetko potrebné.
Poznáme mnoho prípadov, keď sa tovar obstará, ale potom ho z technických dôvodov nie je možné pripojiť. Alebo už nie sú ďalšie peniaze na nutné/odporúčané príslušenstvo, bez ktorého je stroj ,,nefunkčný".
Odborná gastro firma by tiež mala poradiť vhodný typ výrobku na danú kapacitu/zaťaženie. Inak bude v prípade preťaženia zariadení trpieť (kaziť sa) a s tým bude trpieť aj zákazník.
TIP PARTNERA:
NAJVIAC UŠETRÍTE SPRÁVNYM NÁVRHOM A SPRÁVNYM VÝBEROM ZARIADENÍ!
Ing. Antonín TOMEČEK, RM Gastro - JAZ s.r.o.