Spoľahlivé služby v rámci zberu a likvidácie kuchynského odpadu a prepálených olejov

kuchyňa_jedáleň

Spoľahlivé služby v rámci zberu a likvidácie kuchynského odpadu a prepálených olejov

850 30 máj 2023

S akými záležitosťami sa vedúce školských jedálni musia najčastejšie popasovať v rámci likvidácie kuchynského odpadu? Aj to sme zisťovali na jarných konferenciách, ktoré sa niesli v príjemnej atmosfére, z ktorej si mohli odniesť mnoho tipov, vzájomných skúseností a možností na zlepšenie či uľahčenie systému v školských jedálňach.

Momentálna situácia verzus naše riešenia

 

LAPAČ TUKOV – AKÁ JE JEHO ÚDRŽBA?

Mnohé vedúce školských jedálni prekvapila naša otázka, ako často čistia lapač tukov v jedálni a na čo vlastne slúži.

Lapač tukov by malo mať každé stravovacie zariadenie. Vďaka nemu sa zachytávajú zmesi tukov a olejových nečistôt, ktoré by inak skončili v kanalizácii a malo by to celý rad negatívnych dôsledkov najmä na životné prostredie. Každý lapač tukov sa odporúča pravidelne čistiť aspoň raz za tri mesiace, čím sa predíde jeho preplneniu a vzniku havarijného stavu.

Čistenie lapača tukov zabezpečíme na základe objednávky. Dohodnúť sa dá na pravidelnom čistení napr. 4x ročne alebo podľa potreby.

 

NEZROZUMITEĽNÉ ZMENY V ODPADOVOM HOSPODÁRSTVE

Každý z nás sa stretáva s tým, že informácie o zmenách, nielen v odpadovom hospodárstve, sú často nejasné, neidentifikovateľné alebo ťažko pochopiteľné.

Chápeme aké dôležité sú správne informácie, preto o dôležitých zmenách či zaujímavostiach informujeme našich zákazníkov včas a zjednodušenou formou.

 

ZDLHAVÉ PAPIEROVAČKY

Nielen vedúce, ale aj mnoho ďalších zamestnancov a podnikateľov trávi dlhé hodiny nad papiermi, či rôznou povinnou administratívou. Namiesto toho by sa mohli venovať dôležitejším alebo príjemnejším veciam.

Aj v tejto oblasti prinášame riešenia, v rámci ktorých prevezmeme vedenie evidencie odpadov za Vás. V prípade kontroly máte istotu, že všetko je v súlade so zákonom a k dispozícii na jednom mieste v elektronickej podobe.

 

NEUZATVÁRATEĽNÉ NÁDOBY, ZÁPACH A NEČISTOTA

Počas konferencií sme sa stretli s ďalším problémom, ktorý musia vedúce riešiť, a to sú preplnené nádoby na kuchynský odpad, z ktorých sa šíri zápach a nečistota. Navyše, nádoby sú neuzatvárateľné alebo dokonca poškodené, čo napomáha k šíreniu baktérií, zápachu, špiny v podobe tekutín, ktoré z nádob vytekajú.

S nami máte o problém menej. Pravidelné vývozy predchádzajú preplneniu nádob, dokonca v prípade potreby je možné získať nádobu navyše, alebo zmeniť frekvencie vývozov. Naše nádoby sú pravidelne čistené, dezinfikované a uzatvárateľné, čo udržiava priestor uskladnenia nádob čistý. V prípade, ak je nádoba poškodená zabezpečíme čo najrýchlejšiu výmenu.

Naše riešenia sú spoľahlivé, efektívne a pomáhajú pri plnení povinností, ktoré vedúce školských jedálni vykonávajú.

Informujte sa ako Vám môžeme pomôcť a ponúknuť výhodné možnosti.
Zákaznícka linka: +421 950 401 401, info@espik.sk

Kontaktný formulár

Nechcete prísť o žiadnu užitočnú informáciu? Zaregistrujte sa k odberu noviniek

Odosláním súhlasím so Zásadami ochrany osobných údajov.

Naši partneri
Savencia
KRR
VIS
Kema
AG Foods
Robot Coupe
Ailos
Liebherr
Irinox
Kobra kefy
HACCP Bakošová
Zdravýživka
Pán Zemiak
Ryba Handlová
Bidfood
Pomôžeme vám nájsť článok