Spoľahlivé služby v rámci zberu a likvidácie kuchynského odpadu a prepálených olejov

kuchyňa_jedáleň

Spoľahlivé služby v rámci zberu a likvidácie kuchynského odpadu a prepálených olejov

342 30 máj 2023

S akými záležitosťami sa vedúce školských jedálni musia najčastejšie popasovať v rámci likvidácie kuchynského odpadu? Aj to sme zisťovali na jarných konferenciách, ktoré sa niesli v príjemnej atmosfére, z ktorej si mohli odniesť mnoho tipov, vzájomných skúseností a možností na zlepšenie či uľahčenie systému v školských jedálňach.

Momentálna situácia verzus naše riešenia

 

LAPAČ TUKOV – AKÁ JE JEHO ÚDRŽBA?

Mnohé vedúce školských jedálni prekvapila naša otázka, ako často čistia lapač tukov v jedálni a na čo vlastne slúži.

Lapač tukov by malo mať každé stravovacie zariadenie. Vďaka nemu sa zachytávajú zmesi tukov a olejových nečistôt, ktoré by inak skončili v kanalizácii a malo by to celý rad negatívnych dôsledkov najmä na životné prostredie. Každý lapač tukov sa odporúča pravidelne čistiť aspoň raz za tri mesiace, čím sa predíde jeho preplneniu a vzniku havarijného stavu.

Čistenie lapača tukov zabezpečíme na základe objednávky. Dohodnúť sa dá na pravidelnom čistení napr. 4x ročne alebo podľa potreby.

 

NEZROZUMITEĽNÉ ZMENY V ODPADOVOM HOSPODÁRSTVE

Každý z nás sa stretáva s tým, že informácie o zmenách, nielen v odpadovom hospodárstve, sú často nejasné, neidentifikovateľné alebo ťažko pochopiteľné.

Chápeme aké dôležité sú správne informácie, preto o dôležitých zmenách či zaujímavostiach informujeme našich zákazníkov včas a zjednodušenou formou.

 

ZDLHAVÉ PAPIEROVAČKY

Nielen vedúce, ale aj mnoho ďalších zamestnancov a podnikateľov trávi dlhé hodiny nad papiermi, či rôznou povinnou administratívou. Namiesto toho by sa mohli venovať dôležitejším alebo príjemnejším veciam.

Aj v tejto oblasti prinášame riešenia, v rámci ktorých prevezmeme vedenie evidencie odpadov za Vás. V prípade kontroly máte istotu, že všetko je v súlade so zákonom a k dispozícii na jednom mieste v elektronickej podobe.

 

NEUZATVÁRATEĽNÉ NÁDOBY, ZÁPACH A NEČISTOTA

Počas konferencií sme sa stretli s ďalším problémom, ktorý musia vedúce riešiť, a to sú preplnené nádoby na kuchynský odpad, z ktorých sa šíri zápach a nečistota. Navyše, nádoby sú neuzatvárateľné alebo dokonca poškodené, čo napomáha k šíreniu baktérií, zápachu, špiny v podobe tekutín, ktoré z nádob vytekajú.

S nami máte o problém menej. Pravidelné vývozy predchádzajú preplneniu nádob, dokonca v prípade potreby je možné získať nádobu navyše, alebo zmeniť frekvencie vývozov. Naše nádoby sú pravidelne čistené, dezinfikované a uzatvárateľné, čo udržiava priestor uskladnenia nádob čistý. V prípade, ak je nádoba poškodená zabezpečíme čo najrýchlejšiu výmenu.

Naše riešenia sú spoľahlivé, efektívne a pomáhajú pri plnení povinností, ktoré vedúce školských jedálni vykonávajú.

Informujte sa ako Vám môžeme pomôcť a ponúknuť výhodné možnosti.
Zákaznícka linka: +421 950 401 401, info@espik.sk

Kontaktný formulár

Nechcete prísť o žiadnu užitočnú informáciu? Zaregistrujte sa k odberu noviniek

Odosláním súhlasím so Zásadami ochrany osobných údajov.

Naši partneri
VIS
Rational
Ailos
Robot Coupe
AŠKOS
AG Foods
Granuldisk
LogIQ
Irinox
Kema
Scanbox
Metos
Espik
K-Ten
Kobra kefy
HACCP Bakošová
Maso z lúky
Pán Zemiak
Ryba Handlová
Savencia
Thuries Academy
Pomôžeme vám nájsť článok