Práve teraz máme veľké možnosti na zdokonalenie svojej jedálne

Deti palec hore shutterstock_234585034

Práve teraz máme veľké možnosti na zdokonalenie svojej jedálne

797 03 mar 2021

Práve teraz sme získali priestor sa zastaviť a obzrieť.

Máme možnosť nájsť v jedálni rezervy a námety na zlepšenie.

Práve teraz máme veľké možnosti na zdokonalenie svojej jedálne

Život nie je vždy len prechádzka ružovým sadom a prináša aj tienisté stránky. K nim patrí aj súčasná "kríza". Trúchlenie nám ale nepomôže. Na všetkom hľadajme niečo pozitívne a čokoľvek nájdeme, snažme sa čo najlepšie využiť - pre seba, pre svojich blízkych, pre našu prácu, pre lepší život.

Práve teraz sme získali priestor sa zastaviť a obzrieť. Máme možnosť nájsť v jedálni rezervy a námety na zlepšenie.

Kríza nás vedie k zmenám a k dôležitým ponaučeniam:

  • Kríza nás napr. núti šetriť, niekedy aj dosť tvrdo. Dobrý hospodár sa však šetrne chová vždy, aj vtedy, keď ťažké obdobie skončí.
  • V kríze stúpa nezamestnanosť. Prácu si preto treba vážiť. Keď pracujem, musí za mnou byť vidieť konkrétny a užitočný výsledok, ktorý niekomu pomôže a za ktorý je niekto ochotný zaplatiť svoje peniaze.
  • So svojím nadriadeným (zamestnávateľom) si musím včas vyjasniť zásadné veci: Čo sa odo mňa očakáva? Aký je konkrétny výsledok mojej práce? Kto ho potrebuje? Ako môžem ovplyvniť jeho kvalitu?
  • V kríze zákazníci menej nakupujú. To nás núti ešte viac obracať pozornosť k zákazníkovi a zisťovať jeho potreby.

Ako tieto ponaučenia konkrétne využiť na našej jedálni?

Naším zákazníkom je stravník. Chodí sa k nám naozaj len nasýtiť? Nie je pre neho dôležitý tiež čistý stôl, pokojné a estetické prostredie, milý úsmev kuchárky? Prečo je práve u nás? Napĺňame všetky jeho potreby? Pokladajme si tieto a podobné otázky a hľadajme na ne odpoveď. Realizácia takejto starostlivosti o zákazníka nemusí stáť žiadne peniaze navyše, ale môže nám priviesť nových stravníkov, alebo aspoň udržať existujúcich aj po zrušení dotácií.

Vedúci/a jedálne má práve v čase krízy výrazne väčší priestor k zmenám. Pracovníci teraz ľahšie chápu, že zmeny sú nevyhnutné.

Prečo? Aby sme krízu prežili a vyšli z nej silnejší. Urobme si inventúru, čo ktorý pracovník robí, ako prispieva ku konečnému výsledku, či spoluprácu nemožno riešiť inak, efektívnejšie. Ak pridáme k tomu aj už spomínanú starostlivosť o zákazníka, nemusí to znamenať prepúšťanie. Naopak, naozaj dobré jedálne môžu práve v čase krízy získať lepšími službami nových stravníkov.

Napíšte nám, čo zlepšíte na svojej jedálni práve Vy..

Predovšetkým v čase krízy je dôležité vzdelávanie. Aj v online kurzoch môžete načerpať mnoho inšpiratívnych myšlienok, ako svoju jedáleň vylepšiť a niekedy aj zachrániť pred nepríjemnými dopadmi krízy.

Napíšte nám, čo sa potrebujete v dnešnej dobe naučiť najviac.

Vaše odpovede neprídu navnivoč, uvidíte 😊.

Nechcete prísť o žiadnu užitočnú informáciu? Zaregistrujte sa k odberu noviniek

Odosláním súhlasím so Zásadami ochrany osobných údajov.

Naši partneri
Zdravýživka
VIS
Rational
Ailos
Robot Coupe
AŠKOS
AG Foods
Granuldisk
LogIQ
Irinox
Kema
Scanbox
Metos
Espik
K-Ten
Kobra kefy
HACCP Bakošová
Maso z lúky
Pán Zemiak
Ryba Handlová
Savencia
Thuries Academy
Pomôžeme vám nájsť článok