Kuter je pravou rukou každého kuchára.

Kuter je pravou rukou každého kuchára.
Nenápadní kuchynskí pomocníci, ktorí zvládnu širokú škálu prác za nízku obstarávaciu cenu. Krájač dokáže sekať, mlieť, šľahať a hniesť. Na každú činnosť je potrebné vybrať správny nôž.
Ovládací panel umožňuje nepretržitú prevádzku alebo okamžité spínanie. Dobou chodu je možné ovplyvniť hrubosť sekania, jemnosť mletia alebo stupeň šľahania.
Profesionálny všestranný kuchynský robot, ktorý vďaka svojej rýchlosti, nožom a robustnému motoru pomáha uľahčiť každodennú prácu kuchárov a používa sa klasicky na mletie potravín. Proces mletia sa nazýva kutrovanie.
Kuter je pravou rukou každého kuchára
Dokáže spracovať strúhanku, nátierky, majonézu, dresing, cesto, orechy, bylinky a dá sa použiť na mnoho ďalších procesov a receptov. Používa sa na úpravu práškových zmesí, homogenizáciu, miešanie, rozpúšťanie, riedenie a prípravu emulzií.
Stolové, vertikálne a kombinované
Kutre sa delia na stolové a vertikálne. V prípade značky Robot Coupe je možné mať kuter kombinovaný s krájačom. Jednotlivé modely sa líšia objemom nádoby a veľkosťou noža. Tieto parametre potom definujú produktivitu zariadenia. Podľa typu noža, ktorý je zvyčajne vymeniteľný, sa zariadenie môže používať na sekanie mäsa a zeleniny hladkým nožom, šľahanie perforovaným nožom alebo miesenie cesta zubatým nožom.
Výber správneho noža
Nôž s rovnou čepeľou sa používa na hrubé a jemné krájanie, prípravu pyré, paštét, majonéz, nátierok, omáčok, emulzií. Hrubý zubatý nôž používajte na miesenie cesta, hrubé sekanie a drvenie a jemný zubatý nôž na sekanie byliniek a korenia.
Máte záujem o ďalšie informácie?