Sme prví! Jedalne.sk získali akreditáciu MŠVV a M SR Vzdelávanie zamestnancov školského stravovania teraz s oficiálnou garanciou kvality.

Udržujte potraviny dlhšie čerstvé. Zmrazenie alebo šokové zmrazenie?

15_salmone_tris_verdure_0J5A0880

Udržujte potraviny dlhšie čerstvé. Zmrazenie alebo šokové zmrazenie?

503 22 nov 2024

Vieme, že každodenná práca v kuchyni je ťažká a energeticky náročná. Predstavte si, že máte jediné zariadenie, ktoré vám umožní ochladzovanie, šokové zmrazovanie, rozmrazovanie, pasterizáciu, udržávanie, pomalé varenie a kysnutie jednoduchým a intuitívnym spôsobom.

To je to, čo je IRINOX: náš rad vysokotlakových schladzovačov navrhnutých tak, aby vám uľahčili prácu vďaka dizajnu bohatému na funkcie a intuitívnym ovládacím prvkom. Zamyslite sa nad tým, aké užitočné by bolo, keby vedľa vás v kuchyni pracoval výkonný spojenec, akým je IRINOX.

Chcete znížiť náklady na potraviny, zvýšiť kvalitu a bezpečnosť potravín a urobiť z vašej kuchyne oveľa hygienickejší a bezpečnejší priestor?

Ak áno, potom je schladzovač to, čo potrebujete! Táto výkonná technológia umožňuje šokové zmrazenie potravín (varených aj surových) za menej ako štyri hodiny. To znamená skrátiť až o 80 % čas potrebný na vychladnutie potravín. Výsledok? Ušetríte peniaze, znížite skazenosť potravín a vaši zamestnanci budú mať viac času venovať sa iným povinnostiam.

Hoci máme tendenciu používať výrazy „zmrazenie“ a „shockfreezing“ ako synonymá, je potrebné vedieť, že ide o dva rôzne pojmy. Prudký chladič okrem chladenia zastavuje starnutie potravín, zabraňuje oxidácii a znižuje rast baktérií. Nezmrazuje, ale šokovo mrazí produkty. To znamená, že potraviny dosiahnu teplotu -18°C oveľa rýchlejšie ako pri klasickom zmrazovaní, kde by potraviny dosiahli "iba" -12°C. 🌡

 Šokové schladzovače sú dokonalým riešením pre kuchyne, ktoré chcú spĺňať HACCP, podávať vysokokvalitné produkty, znižovať plytvanie potravinami a optimalizovať kuchynské procesy.

Šok vám zmrazí čerstvosť potravín!

Prudké schladenie a šokové zmrazenie, aby sa zachovala všetka chuť, textúra a ďalšie vlastnosti vášho jedla, takmer presne tak, ako keď ste ho kúpili čerstvé.

IRINOX vytvoril inovatívne riešenia pre vašu kuchyňu, aby ste svojim stravnikom mohli ponúknuť tie najkvalitnejšie a bezpečné potraviny.

Zaujala Vás možnosť šokového schladzovania pokrmov? Úplne nezáväzne môžete zistiť ešte viac.

 

Mám záujem o informácie

Nechcete prísť o žiadnu užitočnú informáciu? Zaregistrujte sa k odberu noviniek

Odosláním súhlasím so Zásadami ochrany osobných údajov.

Naši partneri
JAZ
Savencia
KRR
VIS
Kema
Ailos
Kobra kefy
HACCP Bakošová
Zdravýživka
Pán Zemiak
vzdelávanie 21. storočia je spolufinancované
partner-eu partner-plan-obnovy

Vzdelávacia inštitúcia bola dňom 23.07.2025 zapísaná do registra certifikovaných vzdelávacích inštitúcií, ktorý vedie a spravuje Ministerstvo školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR (ďalej iba „ministerstvo školstva“) v Informačnom systéme vzdelávania dospelých: https://isvd.iedu.sk/ViewCertifiedEducationalInstitutionsRegistry

Pomôžeme vám nájsť článok