Ako na účtovanie stravného v školskej jedálni? Riziká porušovania základných princípov.

shutterstock_1931725331

Ako na účtovanie stravného v školskej jedálni? Riziká porušovania základných princípov.

29 11 máj 2025

Netýkajú sa náhodou aj Vás?

Školské stravovanie je zložitý komplex mnohých previazaných problematík. V okamihu, keď sa rozhoduje o akomkoľvek zásahu do tohto celku, je potrebné dobre spoznať aktuálnu situáciu a chápať súvislosti. Nekoordinované zásahy bez uvedomenia si možných dôsledkov môžu viesť v lepšom prípade k nedosiahnu očakávaných výsledkov av tom horšom k veľkým komplikáciám v práci zamestnancov jedálne, strate prehľadu o aktuálnom stave, strate kontroly alebo dokonca k narušeniu plynulého procesu stravovania detí.

Toto riziko sa týka skutočne všetkých oblastí a procesov v stravovaní a my denne riešime Vaše otázky a pomáhame naprávať škody spôsobené práve týmito nekoncepčnými a jednostrannými zásahmi do inak fungujúceho kolobehu.
Aby sme vám pomohli podobným situáciám predchádzať, postupne Vás v článkoch budeme upozorňovať na rizikové faktory. 

A pretože na začiatku aj na konci všetko sú vždy peniaze, bude reč o ekonomike školskej jedálne a rôznych aspektoch účtovania. Z najrôznejších dôvodov, väčšinou z dôvodu personálnych zmien alebo prenosu niektorých kompetencií medzi zriaďovateľom a jednotlivými organizáciami, čelia jedálne požiadavkám na zmeny v účtovaní stravného. A práve tu môže dôjsť k veľkým komplikáciám, pokiaľ nedôjde k plnému pochopeniu všetkých súvislostí.

Aby sme Vám tieto súvislosti pomohli lepšie vidieť, rozhodli sme sa s Vámi zdieľať metodiku správneho účtovania stravného v školskej jedálni, vypracovanú expertmi na ekonomiku prevádzok školského a spoločného stravovania, konzultovanú so skúsenými audítormi a preverenou praxou.
V kapitole NEVÝHODY, ktoré vznikajú pri NEdodržaní základných princípov nájdete práve tie rizikové miesta. 

Netýkajú sa náhodou aj Vás?

METODIKA ÚČTOVANIA STRAVNÉHO V ŠKOLSKEJ JEDÁLNI

 

Pokiaľ si nie ste istí a potrebujete poradiť, neváhajte sa na nás obrátiť.
Radi Vám poradíme.

BEZPLATNÁ KONZULTÁCIA

 

Nechcete prísť o žiadnu užitočnú informáciu? Zaregistrujte sa k odberu noviniek

Odosláním súhlasím so Zásadami ochrany osobných údajov.

Naši partneri
Savencia
KRR
VIS
Kema
AG Foods
Robot Coupe
Ailos
Liebherr
Irinox
Kobra kefy
HACCP Bakošová
Zdravýživka
Pán Zemiak
Ryba Handlová
Bidfood
Pomôžeme vám nájsť článok