Ako na účtovanie stravného v školskej jedálni? Riziká porušovania základných princípov.

Ako na účtovanie stravného v školskej jedálni? Riziká porušovania základných princípov.
Netýkajú sa náhodou aj Vás?
Školské stravovanie je zložitý komplex mnohých previazaných problematík. V okamihu, keď sa rozhoduje o akomkoľvek zásahu do tohto celku, je potrebné dobre spoznať aktuálnu situáciu a chápať súvislosti. Nekoordinované zásahy bez uvedomenia si možných dôsledkov môžu viesť v lepšom prípade k nedosiahnu očakávaných výsledkov av tom horšom k veľkým komplikáciám v práci zamestnancov jedálne, strate prehľadu o aktuálnom stave, strate kontroly alebo dokonca k narušeniu plynulého procesu stravovania detí.
Toto riziko sa týka skutočne všetkých oblastí a procesov v stravovaní a my denne riešime Vaše otázky a pomáhame naprávať škody spôsobené práve týmito nekoncepčnými a jednostrannými zásahmi do inak fungujúceho kolobehu.
Aby sme vám pomohli podobným situáciám predchádzať, postupne Vás v článkoch budeme upozorňovať na rizikové faktory.
A pretože na začiatku aj na konci všetko sú vždy peniaze, bude reč o ekonomike školskej jedálne a rôznych aspektoch účtovania. Z najrôznejších dôvodov, väčšinou z dôvodu personálnych zmien alebo prenosu niektorých kompetencií medzi zriaďovateľom a jednotlivými organizáciami, čelia jedálne požiadavkám na zmeny v účtovaní stravného. A práve tu môže dôjsť k veľkým komplikáciám, pokiaľ nedôjde k plnému pochopeniu všetkých súvislostí.
Aby sme Vám tieto súvislosti pomohli lepšie vidieť, rozhodli sme sa s Vámi zdieľať metodiku správneho účtovania stravného v školskej jedálni, vypracovanú expertmi na ekonomiku prevádzok školského a spoločného stravovania, konzultovanú so skúsenými audítormi a preverenou praxou.
V kapitole NEVÝHODY, ktoré vznikajú pri NEdodržaní základných princípov nájdete práve tie rizikové miesta.
Netýkajú sa náhodou aj Vás?
METODIKA ÚČTOVANIA STRAVNÉHO V ŠKOLSKEJ JEDÁLNI
Pokiaľ si nie ste istí a potrebujete poradiť, neváhajte sa na nás obrátiť.
Radi Vám poradíme.