AKÁ BUDE BUDÚCNOSŤ ŠKOLSKÉHO STRAVOVANIA
AKÁ BUDE BUDÚCNOSŤ ŠKOLSKÉHO STRAVOVANIA
Mgr. Oľga Koklesová
Prvá asociácia školského stravovania a Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky budú spolupracovať.
Na pôde Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky, v útorok 30. 01. 2018 o 10.00 hod., prebehlo prvé stretnutie s Prvou asociáciou školského stravovania (AŠKOS) za prítomnosti Ing. Mariana Galana, Generálneho riaditeľa Sekcie regionálneho školstva MŠVVaŠ SR, Mgr. Ingrid Kováčovej, riaditeľky Odboru základných škôl MŠVVaŠ SR, Ing. Silvie Tokárovej, odbor základných škôl / sekcia regionálneho školstva MŠVVaŠ SR, Mgr. Oľgy Nádaskej, predsedníčky CSŠS (Celoslovenská sekcia školského stravovania) a Mgr. Oľgy Koklesovej, prezidentky AŠKOS (Prvá asociácia školského stravovania).
Po predstavení I. Asociácie školského stravovania (AŠKOŠ) a prezentovaní jej cieľov a zámerov sa všetci účastníci otvorili vzájomnej spolupráci. Bola vysoko vyzdvihnutá úroveň a kvalita školského stravovania na Slovensku a práca zamestnancov v školskom stravovaní.
Medzi aktuálne témy patrilo vzdelávanie zamestnancov ŠS v rámci aplikácie Národného katalógu potravín pre školské stravovanie, ale hovorilo sa aj o generačnej výmene, nedostatku pracovnej sily, najmä vo väčších mestách a potrebe motivácie zamestnancov. V tejto súvislosti sa pozornosť obrátila aj k potrebnej zmene normatívu odporúčaných výkonov prevádzkových zamestnancov. Riešením by mohlo byť stanovenie minimálneho počtu, čím by sa určila spodná hranica počtu zamestnancov, pod ktorú by zamestnávateľ nemohol ísť. Pristavili sa aj pri aktualizácii Materiálno-spotrebných noriem a receptúr.
MŠVV a Š, CSŠS a AŠKOS svojím prístupom preukázalo skutočný záujem o zamestnancov a samotné školské stravovanie.
Budúcnosť školského stravovania je však v rukách každého jedného z nás.
Diskusia (1x)
elha napísal/a 02 feb 2018
Pridať komentár k článku