Archív
Prázdniny v školskej jedálni. Ďakujeme!
Ak by ste mali vybrať jedno prídavné meno, ktoré by charakterizovalo tento školský rok, aké by to bolo?
Krásne sviatky prajeme
Z našej redakcie prajeme každej jedálni a každému, kto sa stará o zabezpečenie chutnej stravy v školách, škôlkach, nemocniciach, sociálnych domovoch a všetkým z oblasti verejného stravovania, tie najkrajšie sviatky plné pohody, lásky, pokoja, vnútornej sily, zdravia a príjemnej energie.
Prajeme Vám ...
Nech sa vám prvý obed vydarí
Veríme, že nový školský rok prinesie pozitívne zmeny, aj napriek tomu, že sa na nás hrnú rozličné správy, ktoré nenesú ten najžiarivejší odkaz.
Školskému stravovaniu odišla Dáma s veľkým D
Život každého človeka je ohraničený smrťou ako deň 24. hodinou. A práve tá 24. odbila pani Marte Hlavatej.
Dnes 7.7. sa koná posledná rozlúčka.
Štrajková pohotovosť školských jedální
Cítite, že je toho na vás veľa a nemáte si kedy vydýchnuť? Povinnosti sa hrnú a hrnú, zo všekých strán je počuť pojmy ako odporúčania, záväzky, navýšenie povinností, no pláca zostáva taká istá.
Vyzerá to aj vo vašej školskej kuchyni pomaly, ako na papierovom úrade, kde sa pomimo papierovej a inej práce aj okrajovo varí? Nemalo by tomu byť nopak?
AKÁ BUDE BUDÚCNOSŤ ŠKOLSKÉHO STRAVOVANIA
Mgr. Oľga Koklesová
Prvá asociácia školského stravovania a Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky budú spolupracovať.
DISKUSIA NAOSTRO OD 1.2.2018
Mgr. Oľga Koklesová
OTESTUJTE S NAMI DISKUSIU UŽ DNES!
Spúšťame krátky testovací režim.
Pridajte svoj príspevok a napíšte nám, čo vás najviac zaujíma.
PREDSTAVUJEME ZAUJÍMAVÚ KNIHU
Mgr. Oľga Koklesová
70 rokov školského stravovania na Slovensku (2015)
Kniha plná histórie, zaujímavých informácií, dobových fotiek, tradičných receptov a vtipných ilustrácií.
CHUTÍ DEŤOM V ŠKOLSKÝCH JEDÁLNIACH?
Mgr. Oľga Koklesová
Je už na Slovensku zvykom, venuje sa veľká pozornosť negatívnym správam a tie potom skresľujú skutočný stav. A robíme to tak nie len v médiách, ale aj každý deň. Jednému nechutí špenát, inému kôprová omáčka a „zlá kuchyňa je na svete“. A šíri sa to ako chrípka.
A aká je skutočnosť?
AŠKOS V KOŠICIACH
Eva Feketová a Oľga Koklesová
Všetci zamestnanci v jedálňach si zaslúžia ocenenie. Je to náročná a zodpovedná práca, ktorej výsledkom je vysoká úroveň školského stravovania na Slovensku.
Svedčí o tom aj prieskum, ktorý bol v Košiciach zrealizovaný v roku 2017.
S VAMI A PRE VÁS
Mgr. Oľga Koklesová
Chceme byť a budeme súčasťou aktuálneho diania.