Archív
Prázdniny v školskej jedálni. Ďakujeme!
Ak by ste mali vybrať jedno prídavné meno, ktoré by charakterizovalo tento školský rok, aké by to bolo?
Krásne sviatky prajeme
Z našej redakcie prajeme každej jedálni a každému, kto sa stará o zabezpečenie chutnej stravy v školách, škôlkach, nemocniciach, sociálnych domovoch a všetkým z oblasti verejného stravovania, tie najkrajšie sviatky plné pohody, lásky, pokoja, vnútornej sily, zdravia a príjemnej energie.
Prajeme Vám ...
Nech sa vám prvý obed vydarí
Veríme, že nový školský rok prinesie pozitívne zmeny, aj napriek tomu, že sa na nás hrnú rozličné správy, ktoré nenesú ten najžiarivejší odkaz.
Školskému stravovaniu odišla Dáma s veľkým D
Život každého človeka je ohraničený smrťou ako deň 24. hodinou. A práve tá 24. odbila pani Marte Hlavatej.
Dnes 7.7. sa koná posledná rozlúčka.
Štrajková pohotovosť školských jedální
Cítite, že je toho na vás veľa a nemáte si kedy vydýchnuť? Povinnosti sa hrnú a hrnú, zo všekých strán je počuť pojmy ako odporúčania, záväzky, navýšenie povinností, no pláca zostáva taká istá.
Vyzerá to aj vo vašej školskej kuchyni pomaly, ako na papierovom úrade, kde sa pomimo papierovej a inej práce aj okrajovo varí? Nemalo by tomu byť nopak?
Krízový plán zariadenia školského stravovania - áno, či nie?
Prečo sa zariadenia bránia vyhotoviť tak jednoduchý dokument?
Organizácia prípravy a výdaja pokrmov od 1. júna
Vybrali sme najdôležitejšie podmienky organizácie prípravy a výdaja pokrmov v zariadeniach školského stravovania platné od 1.júna 2020 do odvolania.
Neviete sa zorientovať v spleti vydaných opatrení?
Prinášame Vám stručný prehľad nariadení k prevádzkovaniu zariadení školského stravovania v čase mimoriadnej situácie „COVID19“.
Škody na potravinách a stravovanie v čase mimoriadnej situácie „CORONA“
Odporúčania a VZORY pre školské jedálne
Mimoriadna situácia súvisiaca s koronavírusom spôsobujúcim ochorenie COVID – 19 prináša nepredvídané situácie s ktorými sa musíme v školskom stravovaní vysporiadať.
Potraviny školskej jedálne v čase mimoriadnej situácie COVID19
Ako postupovať pri nakladaní s potravinami po záruke?
Kto nahradí vzniknuté škody?
Hygienická a protiepidemická starostlivosť - ako to bolo pred 75 rokmi
Dnešná školská jedáleň je miestom, kde dieťa môže získať žiaduce, výživové, stravovacie, hygienické ale i spoločenské návyky.
A to je naša práca, nás 14 tisíc zamestnancov, ktorú vykonávame v 4300 prevádzkovaných zariadeniach školského stravovania na Slovensku.
Poďme sa pozrieť, ako to začínalo a akú cestu slovenské školské stravovanie za 75 rokov ušlo.
I. AŠKOS Vám v súčasnej mimoriadne náročnej situácii prináša pomoc
Je povinný zamestnávateľ poskytnúť zamestnancovi v čase home office stravovanie?
Viete ako sa bude uplatňovať novela Zákonníka práce o náhrade mzdy v sume 80 % z priemerného zárobku?
Ako je to s prípravou a výdajom stravy pre seniorov a sociálne znevýhodnené deti?
Odpovede na tieto otázky nájdete na webe I. AŠKOS.
Aké opatrenia je potrebné prijať v zariadeniach školského stravovania v súvislosti so šírením koronavírusu COVID-19?
Vzhľadom k tomu, že zamestnanci zariadení školského stravovania pri výdaji pokrmov prichádzajú do kontaktu najväčšou skupinou žiakov - stravníkov, ktorá sa sústreďuje v rámci obeda v školskej jedálni, musia dôsledne dodržiavať všetky potrebné preventívne opatrenia s dôrazom na maximálnu ochranu a na elimináciu rizika šírenia ochorenia.
75 ročná školská jedáleň
Pracovné úlohy zamestnancov rozvíjajúcich sa školských jedální.
75 rokov v školskom stravovaní - ZOSTAVOVANIE JEDÁLNEHO „LÍSTKU“
Vymenili by ste dnes platné Zásady na zostavovanie jedálnych lístkov za tieto jednoducho- komplikované podmienky zostavy jedálneho „lístku“?