Konferencia plná dobrej energie

20221024_111027

Konferencia plná dobrej energie

570 25 nov 2022

Nočné varenie bez obsluhy? Nižšia spotreba energií a surovín? Zachovanie objemu jedla pred a po jeho príprave? Áno, dnes sa toto všetko skutočne dá „vykúzliť“.

Na konferencii školského stravovania, ktorá prebiehala od konca októbra do začiatku novembra zazneli rady, ako sa práve toto všetko dá dosiahnuť.

No nielen témy šetrenia energií, času a surovín, zdravého stravovania a nových technológií, boli témou konferencií. Ako jeden z dôležitých bodov sme do programu prednášok zahrnuli aj témy zamerané na to, ako v kuchyni presadiť a dosiahnuť radostnejšiu a naplňujúcu prácu. Týmto zaujímavým témam sme sa venovali pri posledných stretnutiach od Bratislavy, cez Trenčianske Teplice až po Košice.

Potešil nás vysoký záujem a vysoká účasť, z vašej strany, v každom meste, od západu až po východ republiky. Našim cieľom bolo, podať účastníkom týchto stretnutí také informácie, ktoré by boli obohacujúce, ako po pracovnej, tak aj po osobnostnej stránke. Zároveň bolo našim záujmom predviesť aj praktické ukážky prípravy jedál s novými kuchynskými zariadeniami, ktoré by mohli byť súčasťou modernej kuchyne verejného stravovania. Nechýbalo samozrejme občerstvenie, ktoré bolo pripravované priamo na mieste konania konferencie.

„Veľmi sa mi páčilo, že konferencia bola rozdelená na dve časti, ktoré prebiehali súbežne. Bolo to skvelo premyslené a ušetril sa tak čas. Ako teoretická, tak aj praktická časť bola pre mňa obohacujúca. Som rada, že som mohla na vlastné oči vidieť, ako fungujú prezentované kuchynské zariadenia a samozrejme ma potešil aj výsledok varenia, ktorý som mala možnosť ochutnať. Teším sa, že sa mi napokon ušlo na konferencii miesto.“

Téma zdravej stravy na nás dnes vyskakuje z každej strany a tak som mala mierne obavy, či to tak nebude aj tu. Mám pocit, že školské varenie sa vždy nesie na akomsi trende. Pred mnohými rokmi bolo obdobie instantnej stravy. Prišiel ku nám totiž akýsi pán podnikateľ, ktorý propagoval sáčkové polievky, tak deti jedli sáčkové polievky, voči čomu sa našťastie rodičia neskôr ohradili. Dnes je to zase zdravá strava. V mene zdravej stravy sa nesmie toto, nesmie sa v mene zdravej stravy tamto a už sa pomaly nesmie nič. Spočiatku som mala obavy, či sa aj tu nebudeme točiť v tomto kruhu, ale dnešná konferencia pre mňa bola veľmi pozitívnym a príjemným prekvapením. Odchádzam odtiaľto naplnená príjemnou energiou.“

Konferencia mi dodala odvahu na nové prístupy k práci. Máme teraz ťažšie časy a mojou snahou je pozdvihnúť celkovú atmosféru v kuchyni. Verím, že sa mi to podarí.“

Konferencia sa mi páčila, všetko bolo zaujímavé, atmosféra bola príjemná, som rada, že som sa zúčastnila. Neviem, čo nám prinesie budúcnosť, naša škôlka by aj dobré vybavenie kuchyne mala, ale pomaly nebudeme mať z čoho variť, to je problém. Stále však verím, že sa cesta nájde, tak ako doteraz, tak aj teraz a tak aj potom.“

„Vždy sa teším na Vaše konferencie a ani teraz som nebola sklamaná. Ja verím v lepšiu budúcnosť, aj keď to teraz vyzerá, že sa nám na hlavu sype celý svet.“

Myslím si, že vaše názory to zhrnuli najlepšie a sme radi, že sme vám mohli priniesť niečo obohacujúce, prínosné a pozitívne. Tešíme sa na vašu účasť na najbližšej konferencii už v marci :-).

Za celú redakciu Júlia Székely

Nechcete prísť o žiadnu užitočnú informáciu? Zaregistrujte sa k odberu noviniek

Odosláním súhlasím so Zásadami ochrany osobných údajov.

Naši partneri
VIS
Rational
Ailos
Robot Coupe
AŠKOS
AG Foods
Granuldisk
LogIQ
Irinox
Kema
Scanbox
Metos
Espik
K-Ten
Kobra kefy
HACCP Bakošová
Maso z lúky
Pán Zemiak
Ryba Handlová
Savencia
Thuries Academy
Pomôžeme vám nájsť článok