Články
Praktické minimum pre novú vedúcu ŠJ
Vedúci/vedůca ŠJ je vlastne taký prevádzkový manažér reštaurácie. Povinností má rovnako, ak nie viac, a manévrovací priestor nepomerne menší.
Problematika školského stravovania je široká a nesie v sebe tisíce neviditeľných súvislostí.
Nová vedúca školskej jedálne alebo, ako neprísť o ilúzie hneď na začiatku
S koncom školského roka nastáva aj čas, kedy mnoho skúsených vedúcich školských jedální odchádza do zaslúženého dôchodku a odovzdáva žezlo svojim nástupkyniam a nástupcom.
Manažérske minimum vedúcej školskej jedálne
Tri dni plné teórie a praktických príkladov z Vášho odboru.
Spojte príjemné s užitočným a príďte si užiť letnú Žilinu :-).
POZOR, v prezenčnom kurze je iba 13 miest.
Môže vedúca vykonávať prácu home office? Za akých podmienok?
Často sa nás pýtate, aké sú podmienky výkonu práce vedúcej školskej jedálne v režime home office.
Ako na účtovanie stravného v školskej jedálni? Riziká porušovania základných princípov.
Netýkajú sa náhodou aj Vás?
Pripravte sa na kontrolu z "hygieny"
Už ste mail v jedálni kontrolu z hygieny?
Nie ste si istí v problematike hygieny a HACCP?
Nemáte sa koho opýtať?
Školské stravovanie v číslach: Trendy, výzvy a príležitosti
V období rokov 2021 až 2024 zaznamenali školské jedálne na Slovensku stabilný nárast počtu stravníkov. Kým v roku 2021 sa v školských jedálňach stravovalo približne 728-tisíc osôb, v roku 2024 ich bolo už 814-tisíc.
Interaktívne varenie s profesionálnym kuchárom priamo u Vás na jedálni
Jeden deň s profesionálnym kuchárom v školskej jedálni môže zmeniť veľa.
Cítite sa v práci komfortne?
Prihliadajú Vaši zamestnávatelia na pracovné podmienky v školskej jedálni tak, aby ste sa v práci cítili komfortne?
Ako šetriť peniaze, a pritom nešetriť na kvalite surovín - interaktívny kurz pre vedúce a kuchárky školských jedální
Riešite nedostatok personálu v kuchyni?
Nechcete radšej ani pomyslieť, že by niekto z tímu ochorel? Idú vaše kuchárky na doraz?
Čo keby to hneď zajtra mohlo byť inak?
Aké druhy jedál u vás deti nemajú rady?
Projekt Jedáleň 21. storočia hľadá cesty ako Vám pomáhať a Vy k tomu môžete jednoducho prispieť Vašou odpoveďou na otázky.
Financovanie originálnych kompetencií v stravovaní
Ministerstvo financií Slovenskej republiky zverejnilo na svojom webovom sídle prognózy výnosu dane z príjmov fyzických osôb na rok 2025 pre miestnu územnú samosprávu. Okrem úpravy výnosu dane z príjmov fyzických osôb došlo v rámci východiskových štatistických údajov na rok 2025 aj k zmene prepočítaného počtu žiakov na rok 2025.
Hľadáme šikovných ľudí
Na rok 2025 pre vás pripravujeme množstvo zaujímavých a užitočných akcií. Pripravujeme konferencie, druhý ročník celoslovenskej súťaže O najlepší školský obed, Veľký deň školského stravovania, špecializované workshopy a kurzy a ešte mnoho ďalšieho, čo zatiaľ neprezradíme.
Aktualizácia: Ohlásenie o vzniku odpadu sa od 1.1.2025 bude podávať už len elektronicky v ISOH
Od 1. januára 2025 sa ohlásenie o vzniku odpadu a nakladaní s ním za rok 2024 bude podávať už len elektronicky priamo v ISOH.
Vyplýva to z Informácie k podaniu "Ohlásenia o vzniku odpadu a nakladaní s ním", ktoré MŽP SR zverejnilo 25. októbra 2024 na web stránke ISOH - Informačného systému odpadového hospodárstva.
Prajeme Vám nádherné Vianoce
Prijmite naše srdečné poďakovanie za všetko, čo robíte, a prianie krásnych a pokojných Vianoc. Nech sú tieto sviatky plné radosti, pohody a okamihov, ktoré Vám dodajú novú energiu a silu do nadchádzajúceho roka.