Články

Praktické minimum pre novú vedúcu ŠJ
696x 14 máj 2025 Vzdelávanie

Vedúci/vedůca ŠJ je vlastne taký prevádzkový manažér reštaurácie. Povinností má rovnako, ak nie viac,  a manévrovací priestor nepomerne menší.

Problematika školského stravovania je široká a nesie v sebe tisíce neviditeľných súvislostí.

E-shop
Nová vedúca školskej jedálne alebo, ako neprísť o ilúzie hneď na začiatku

S koncom školského roka nastáva aj čas, kedy mnoho skúsených vedúcich školských jedální odchádza do zaslúženého dôchodku a odovzdáva žezlo svojim nástupkyniam a nástupcom.

Manažérske minimum vedúcej školskej jedálne

Tri dni plné teórie a praktických príkladov z Vášho odboru.

Spojte príjemné s užitočným a príďte si užiť letnú Žilinu :-).

POZOR, v prezenčnom kurze je iba 13 miest.

Môže vedúca vykonávať prácu home office? Za akých podmienok?

Často sa nás pýtate, aké sú podmienky výkonu práce vedúcej školskej jedálne v režime home office.

Ako na účtovanie stravného v školskej jedálni? Riziká porušovania základných princípov.

Netýkajú sa náhodou aj Vás?

VIS Máj 2
Pripravte sa na kontrolu z "hygieny"

Už ste mail v jedálni kontrolu z hygieny?
Nie ste si istí v problematike hygieny a HACCP?
Nemáte sa koho opýtať?

Školské stravovanie v číslach: Trendy, výzvy a príležitosti

V období rokov 2021 až 2024 zaznamenali školské jedálne na Slovensku stabilný nárast počtu stravníkov. Kým v roku 2021 sa v školských jedálňach stravovalo približne 728-tisíc osôb, v roku 2024 ich bolo už 814-tisíc.

Interaktívne varenie s profesionálnym kuchárom priamo u Vás na jedálni

Jeden deň s profesionálnym kuchárom v školskej jedálni môže zmeniť veľa.

Cítite sa v práci komfortne?

Prihliadajú Vaši zamestnávatelia na pracovné podmienky v školskej jedálni tak, aby ste sa v práci cítili komfortne?

Ako šetriť peniaze, a pritom nešetriť na kvalite surovín - interaktívny kurz pre vedúce a kuchárky školských jedální

Riešite nedostatok personálu v kuchyni?

Nechcete radšej ani pomyslieť, že by niekto z tímu ochorel? Idú vaše kuchárky na doraz?

Čo keby to hneď zajtra mohlo byť inak?

Aké druhy jedál u vás deti nemajú rady?

Projekt Jedáleň 21. storočia hľadá cesty ako Vám pomáhať a Vy k tomu môžete jednoducho prispieť Vašou odpoveďou na otázky.

Financovanie originálnych kompetencií v stravovaní

Ministerstvo financií Slovenskej republiky zverejnilo na svojom webovom sídle prognózy výnosu dane z príjmov fyzických osôb na rok 2025 pre miestnu územnú samosprávu. Okrem úpravy výnosu dane z príjmov fyzických osôb došlo v rámci východiskových štatistických údajov na rok 2025 aj k zmene prepočítaného počtu žiakov na rok 2025.

Hľadáme šikovných ľudí

Na rok 2025 pre vás pripravujeme množstvo zaujímavých a užitočných akcií. Pripravujeme konferencie, druhý ročník celoslovenskej súťaže O najlepší školský obed, Veľký deň školského stravovania, špecializované workshopy a kurzy a ešte mnoho ďalšieho, čo zatiaľ neprezradíme.

Aktualizácia: Ohlásenie o vzniku odpadu sa od 1.1.2025 bude podávať už len elektronicky v ISOH

Od 1. januára 2025 sa ohlásenie o vzniku odpadu a nakladaní s ním za rok 2024 bude podávať už len elektronicky priamo v ISOH.

Vyplýva to z Informácie k podaniu "Ohlásenia o vzniku odpadu a nakladaní s ním", ktoré MŽP SR zverejnilo 25. októbra 2024 na web stránke ISOH - Informačného systému odpadového hospodárstva.

Prajeme Vám nádherné Vianoce

Prijmite naše srdečné poďakovanie za všetko, čo robíte, a prianie krásnych a pokojných Vianoc. Nech sú tieto sviatky plné radosti, pohody a okamihov, ktoré Vám dodajú novú energiu a silu do nadchádzajúceho roka.

Nechcete prísť o žiadnu užitočnú informáciu? Zaregistrujte sa k odberu noviniek

Odosláním súhlasím so Zásadami ochrany osobných údajov.

Naši partneri
Savencia
KRR
VIS
Kema
AG Foods
Robot Coupe
Ailos
Liebherr
Irinox
Kobra kefy
HACCP Bakošová
Zdravýživka
Pán Zemiak
Ryba Handlová
Bidfood
Pomôžeme vám nájsť článok